dilluns, 23 de novembre del 2015

ELABOREM PANELLETS

Aquest any, per tal d'elaborar els panellets, els nens i nenes de 5èB ens van venir a ajudar. El dia marcat per fer de xefs va ser el dijous 29. Dies abans però, a classe, vam estar parlant de com ens organitzariem per fer els panellets: quants nens de 5è B vindrien a la nostre classe? Com els podriem repartir perquè l'ajuda que ens oferissin estés igualada? Com ens haviem d'organitzar nosaltres? I la classe? Després de parlar de nombres com el 25 (nosaltres som 25 alumnes), de meitats (només la meitat de 5èB venia a la nostra classe, ja que l'altre meitat anava a 1rB) i de dividir (fer grups del mateix nombre) decidim que farem 6 grups de 4 nens i nenes (un grup de 5 nens i nenes) i que a cada grup hi aniran 2 nens de 5èB, que e sposaran a cada punta de la taula per ajudar-nos millor. Decidim que ens agruoarem al voltant d'una sola taula, doncs de bol només n'hi ha un per grup i caldrà fer torns per amassar, així que enretirem tot el mobiliari que no ens fa falta (taule si cadires) perquè no ens destorbi. Ara que ja tenim clar com ens organitzarem a classe, cal pesar els ingredients que tenim per saber quina quantitat li toca a cada grup i ho deixem preparat per dijous primera hora.
I per fi arriba el dia que farem de cuiners i ens farem els nostres propis panellets. Ens col·loquem tal i com haviem decidit, els nens i nenes de 5è ens ajuden a llegir la recepta i poc a poc comencem la seva elaboació.
La Paula i la Lina ens porten de casa seva un rellotge de sorra per tal de controlar el temps que cadascú està "fent" els panellets. Aquesta tasca els hi toca als de 5è però amb l'ajuda d'aquests rellotges ho tenen mot més fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada